Технология: Рубин Барик на “Легенд Естейт” от Поморие е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Нещо типично за малките изби в България. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното отлежава за 6 месеца в нови Френски и Български бъчви. След отлежаване се смесва течност от двата съда и се приготвя за бутилиране. Виното се произвежда в къси тиражи в бутилки от 1500 бр. Това хубаво вино има потенциал за развитие в бутилка. Препоръчваме да консумирате до две – три години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Мавруд. Типичен Български червен сорт , който е разпознат и е Северна Гърция под името Маврудис. Сорта е доста фин средно устойчив на студ е средно даващ плод. Вината от това грозде на места се получават плътни, но на други тероари вината са изключително елегантни.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на ванилия с лек допир на небцето от горски плодове. Виното е с плътно тяло и после вкус, а на финала се разгръщат нотки на мока с наситени танини.

 

 Регион: Тракийска низина, Южно Черноморие – Източна България. Този регион преди време беше част от така наречения Черноморски регион. Той е с уникален тероар предразполагащ отглеждането и производството на хубави бели вина.

 

Подходящо в комбинация: Рубин Барик на “Легенд Естейт” от  Поморие е подходящо с предястия и ястия от червени гриловани меса. Всякакви видове твърди сирена и гриловани зеленчуци. Най -добре се възприема със Традиционни Български гозби с месо. За някой от вас може би ще се възприеме и добре само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща е температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не е нужно да декантирате виното. Просото го оставете да подиша половин час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Рубин Барик | Легенд Естейт | Поморие“