Марселан и Сира | Винарска изба Двор 1

16.00лв.

Винарска изба Двор #1 се разпознават с харектрните си червени вина с богати  плътни нюанси и сочно тяло. Заслужава си да опитате някой от техните лимитирани вина.

Технология: Марселан и Сира на Винарска изба Двор 1 е вино при което гроздобера се осъществява основно на ръка. Гроздето е подбрано няколко различни склона. Дива ферментация контролирана с цели непресовани зърна.  Виното е нефилтрирано и е възможна поява на лека благородна утайка. Това вино е реколта 2019 година и е в къса серия от няколко хиляди бутилки. Това вино има потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате и след няколко години.

 

Сортове:  Марселан – 80 %, Сира- 20% .  И двата сорта, са особенно познати иразпростарнение в регионите на Лангедок и Кот дю Рон във Франция. Добре се развиват и в нашите родни земи, особенно Мерлото.

 

Вкусови качества: Плътно вино с преобладавашщ вкус на пестил и сушени плодове. Изключително плътно и характерно червено вино, коeто преминава деликатно в послевкус на горски диви плодове. А финала е дълъг и  сочен.

 

 Регион: Тракийска Низина, Перущица. Един от позантите и популярни за добри червени вина Български винен регион.

 

Подходящо в комбинация: Този купаж от сортовете Марселан и Сира на Винарска изба Двор 1 е подходящ за консумиране в комбинация с местни ястия. За предпочитане са грилованите меса,дивеч и други. Всякакви гриловани червени меса а също така и меки Френски сирена. Може да експериментирате и с янкой типчни Български готвени гозби и яхнии.  Добре е да отворите виното поне час преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Декантирайте или отворете поне час преди консумация.За нашият екип това вино е сред нашите топ Български фаворити.

 

Алкохолно съдържание: 13.8 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Марселан и Сира | Винарска изба Двор 1“