Технология: Марселан и Каберне Совиньон на Винарска изба Двор 1. И при това вино гроздобера се осъществява основно на ръка. Гроздето е подбрано прецизно от стари лозя. Ферментацията е дива и контролирана с цели несмачкани зърна.  Виното е нефилтрирано и е възможна поява на лека благородна утайка. Това вино е реколта 2021 година и е в лимитирана серия от няколко хиляди бутилки. Виното има потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате и2-3 години след бутилиране.

 

Сортове:  Марселан- 60%, Каберне Совиньон – 40 % .  Марселана  е доста  познат, като сорт основно във Франция. Той е създаден хибридно чрез кръстоска от двата сорта Каберне Совиньон и  Гренаж.Сорта е особенно разпространен в регионите на Прованс и Лангедок. Определно заема и основна част в купажа на вината от региона на Кот дю Рон.

Вкусови качества: Плътно вино с преобладавашщ вкус на диви горски плодове. Изключително плътно и характерно червено вино, коeто преминава деликатно в послевкус на ушаф и пестил. А финала е дълъг и запомнящ се с лек деликатен послевкус на див касиси и череши.

 

 Регион: Тракийска Низина, Перущица. Един от позантите и популярни за добри червени вина Български винен регион.

 

Подходящо в комбинация: Този купаж от сортовете Марселан и Каберне Совиньон на Винарска изба Двор 1 е подходящ за консумиране в комбинация с местни ястия. За предпочитане са грилованите меса,дивеч и други. Всякакви гриловани червени меса а също така и зрели твърди сирена. Може да експериментирате и с янкой типчни Български готвени гозби и яхнии.  Добре е да отворите виното поне час преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Декантирайте или отворете поне час преди консумация.За нашият екип това вино е сред нашите топ Български фаворити.

 

Алкохолно съдържание: 13.8 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Марселан и Каберне Совиньон | Винарска изба Двор 1”