Технология: Марсала Супериоре на Векио Флорио е характерно десертно вино от Сицилия . Гроздобера е винаги на ръка с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Задължително това се случва при напреднала зрялост на лозята, след 20 септември. Гроздето се пресова при висока захарност. Ферментацията и узряването преминават под контролирана температура, след което се добавя и дестилат с по-висок градус за подсилване. Мацерацията протича в контакт с дъбови бъчви за период от 3 години, узрява повече от 30 месеца в бъчвите. Затова е и Супериоре. Преди да излезе на пазара престоява в бутилките поне 2 години. Съхранявайте на проветриво и хладно място далеч от светлина и топлина.

 

Сортове: 50% Катарато и 50% Грило – реколта 2014. Двата сорта се срещат единствено и основно в тази част на Италия.Катарато е сорт който доста издържа на топлите дни. Грило е бял сорт грозде също емблематичен за Сицилия. Изключителни аромати на сушени билки и наситени цитрусови вкусове.

 

Вкусови качества: Изключително тяло с финес и аромти на ванилия, които преминават в елегантен завършек на горчиви бадеми и стафиди.

 

 Регион: Сицилия, Южна Италия и по – точно област Трапани. Както ви е известно там се намира вулкана “Етна” и в следствие на годините натрупана вулканична маса, почвите са червено – песъчливи и сухи. Дългата продължителност на топлите и сухи днис високо темпертаурни амплитуди и хладни Средиземноморски нощи допринасят за доброто развитие на лозята.

 

Подходящо в комбинация: Марсала Супериоре на Векио Флорио е десертно плътно вино подходящо основно, като диджестив след хранене. Играе съществена роля в приготвянето на класическото Тирамису. Разгледайте всичките ни вина от Южна Италия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на след храна. Използвайте малки дегустационни чаши.

 

Алкохолно съдържание: 18.0% vol. захарно съдържание на 1 литър – 39 грама.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Марсала Супериоре | Векио Флорио”