Технология: Малбек Трумпетер на “Рутини Уайнс” е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. А гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването преминават в иноксови съдове под контролирана температура. След което гроздето се мачка и отлежава за 7 месеца в нови дъбови бъчви 50% от виното е в Американски, а другите 50% са във Френски. Виното е бутилирано с коркова тапа и има потенциал за развитие в бутилката – пет години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Малбек. Малбек е сорт, който произхожда от Франция, макар че тук в Аржентина се развива доста добре. Това е основният сорт в Аржентина той е пренесен през 1850 год. от Югозападна Франция. Сорта е топлолюбив и не много неустойчив към студ. Вината от този сорт са плътни танини и структура.

 

Вкусови качества: Това червено Аржентинско вино е с преобладаващи  аромати на череши, сливи, канела и сладки подправки. Сочно и плътно с плодово тяло и интензивни танини. На финала е с преплетени нотки на кардамон и черен пипер, а на небцето се долавят лек аромат от къпини.

 

 Регион: Мендоза, Аржентина. Мендоза е най-популярният винен регион в Аржентина. Именно тук всички казват че сорта се развива най-добре. Не напразно всички винени критици оценяват с най-високо качество Малбек от Мендоза. С изключително високи нива на отлежаване и развиване в бутилката. Потенциали за развитие от 5 до 10-20 години.

 

Подходящо в комбинация: Малбек “Трумпетер” на Рутини Уайнс е изключително подходящо в комбинация с червени гриловани меса – говеждо, стекове, паста и зрели сирена. Може да консумирате и само, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да декантирате за 30 минути преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Малбек Трумпетер | Рутини Уайнс | Аржентина”