Технология: Малбек “Луиджи Боска” от Аржентина е плътно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. И тук гроздобера се извършва основно на ръка. Ферментацията и узряването са по технология в иноксови съдове под контролирана температура. След като гроздето се мачка, отлежава за 12 месеца в нови Американски дъбови бъчви. Гроздето за това хубаво вино е подбрано от специално селектирани лозя, затова и серията се казва “Signature”. Виното има потенциал за отлежаване в бутилката поне 5 години след актуална реколта. Този Малбек е с няколко Световно престижни Награди.

 

Сортове: 100% Малбек. Това е характерен червен сорт за региона на долината на Лара в Югозападна Франция, от където и произхожда. Но определено сорта се развива доста добре последните няколко десетилетия в региона на Мендоза, Аржентина.

 

Вкусови качества: Характерно червено Аржентинско вино с интензивни аромати на горски плодове, череша и подправки. Сочно, мощно и хармонично тяло. А на финала преобладава сладко от сини сливи с лек допир на небцето от мента.

 

 Регион: Мендоза, Аржентина. Аржентина е много добре позната с доброто си говеждо, но именно тук се произвежда и най-доброто грозде от сорта Малбек. Региона е разположен в полите на Андите.

 

Подходящо в комбинация: Малбек на “Луиджи Боска” от Аржентина е вино изключително подходящо в комбинация с червени гриловани меса – стекове, паста и зрели сирена. Може да консумирате и без храна, ако обичате плътните червени вина. Ние основно предпочитаме да го консумираме с гриловани меса.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте това вино. Задължително декантирайте преди употреба. Ще отворите всички аромати и вкусове на виното. Ако нямате декантер просто оставете да подиша за дълго в чашите ви.

 

Алкохолно съдържание: 14,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Малбек | Луиджи Боска | Аржентина“