Льошам де Калад | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок

23.00лв.

Льошам де Калад на “Домейн Ла Кроа Бел” – Южна Франция, вино с интензивен нос на зрели горски череши и плътно към елегантно тяло. Препоръчваме го ви.

Технология: Льошам де Калад – Домейн Ла Кроа Бел  е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. При това вино гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две – три седмици под контролирана температура. Всеки от сортовете винифицира отделно и отлежава за 12 месеца в нови Френски бъчви. След което се купажират и бутилират. Виното е бутилиране с коркови тапи и има потенциал за развитие до три – четири години след актуалната реколта – 2017 г.

 

Сортове: 60% Каберне Совиньон, 40% Сира. Два характерни сорта, чиято родина е Франция. Сорта Каберне е хибридно създаден от два други Френски – Совиньон Блан и Каберне Фран. Сирата е основен сорт за Южна Франция. Тя заема голяма част от производството на червени сортове по целият свят. Сорта е с плътни танини и наситени аромати.

 

Вкусови качества: Леко интензивно вино с балансирани танини и рубинен цвят. Може да се долавят на нос аромати на дива зряла череша, а финала преминава в леки ментови нотки със структурирано тяло.

 

 Регион: Languedoc-Roussillon, Южна Франция. Региона е най-големият Биодинамичен във Франция и в Света. Тук по-голямата част от производителите разчитат основно на природата, като регулатор. Това дава възможност лозята да бъдат максимално в естествената си среда, което рефлектира положително на максимално истински и качествени продукти.

 

Подходящо в комбинация: Льошам де Калад – Домейн Ла Кроа Бел  е типично Френско вино изключително подходящо с всякакъв вид зимни ястия – патешки гърди и меки Френски сирена. Също така и в комбинации между разни сладка като плънка на тестени изделия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Тук може да разгледате и други вина на Ла Кроа Бел.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Льошам де Калад | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок“