Технология: Сансер Вал де Лоара на Домейн Ла Вилядуе е от региона на Сансер, Франция. Това вино е с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Лозовите масиви са разположени в парцел 68 и са 40 годишни. Изложение Южно Югоизточно в три различни почви. Директно пресоване, не повече от 3 часа след гроздобера и студено утаяване. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за не повече от 24 часа. В контакт върху финните утайки до средата на Март. И след като се избистри в иноксовите съдове се бутилира. Виното няма контакт с дъб.

Сортове: 100% Совиньон от региона на Сансер, Вал де Лоара.

 

Вкусови качества:  Този Сансер е с бледо жълт цвят и преобладаващи флорални нотки прерастващи постепенно в бяла праскова и лек ананас. Вино с мошно тяло и характерна минералност.Виното има потенциал за развитие и консумация не повече от 2 до 5 години от актуалната му  реколта.

 

 Регион:  Вал де Лоара, Сансер парцел 68  – Франция. Един от най-престижните региони във Франция за производство на класни бели вина. Характеризира се основно с отглеждането на сортовете Совиньон и Пино Ноар.

 

Подходящо в комбинация: Сансер Вал де Лоара  Домейн Ла Вилядуе е подходящо в комбинация с различни морски дарове, риби , миди и други подобни мекотели. Много добре се съчетава с риба приготвена на грил. Ние го предпочитаме и с лека паста. Може да се консумира и само, като аперитив с шепа ядки в ръка.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сансер Вал де Лоара | Домейн Ла Вилядуе”