Технология: Линтрепид от Кот дю Рон на Домейн дю Боа де СенЖан, Франция е купажно вино от няколко характерни Френски сорта. Лозовите масиви са 40 годишни и разполагата с над 40 хектара насаждения. Гроздобера от части се извършва механично и на ръка. След отделяне на гроздето от чепките ,ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове. Всички сортове ферментират отделно. Следва всекидневен кратък батонаж. Оставя се за няколко месеца в конаткт с ципите. Виното няма контакт с дъб. Има потенциал за стареене в бутилката до 10 години от актуалната реколта. Тази е 2021 година

Сортове: 50% Гренаж, 30% Сира, 15% Мурведър и 5% Каринян.

 

Вкусови качества:  “Линтрепид ” е вино с гранитено наститен цвят с балансирано не толкова мощно тяло. Може да доловите нотки на малки червени горски плодове които преминават елегантно в леки пикантни нотки. Виното има потенциал за развитие и консумация до 10 години от актуалната му реколта.

 

 Регион:  Линтрепид от Кот дю Рон на Домейн дю Боа де СенЖан  – Франция е един от най-престижните региони във Франция за производство на червени вина. Характеризира се основно с отглеждането на сортовете Гренаж , Сира и Мурведър.

 

Подходящо в комбинация: Линтрепид е подходящо в комбинация с различни тапаси , гриловани меса и дивеч, също така и регионална Френска кухня, както и зрели сирена.  Може да се консумира и само, като аперитив с шепа ядки в ръка.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 14.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Линтрепид – Кот дю Рон | Домейн дю Боа де СенЖан”