Технология: Ле Руе Брут розе на “Шато дю Руе” от Прованс е приятно пенливо вино. Гроздобера е се извършва онсновно на ръка. Контакта с ципите e за много кратък период в иноксови съдове 1-2 часа. Типичен Шармат метод за пенливи вина като тези от Просеко – Италия. Тя протича при контролирана температура от 18-20 градуса в иноксови съдове. Виното е в категория Брут – остатъчна захарнаост на литър до 9 грама. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата.  Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Вижте и други розета  розета които предлагаме.

 

Сортове: Купаж от 40% Гренаж, 60 % Сензо – сортове които са характерни за розетата  в Южна Франция. Гренаж в Испания е разпознаваем като Гарнача. Сензо е типичен сорт и той основно се използва в купажи, много рядко като самостоятелно вино.

 

Вкусови качества: Елегантно Френско  пенливо розе с аромати на леки червени горски плодове и лек хрупкав вкус на финала с докосване на леки цитруси. Изчистен и сатенен финал на набцето.

 

 Регион: Cotes du Provence, Mediterranean, Южна Франция. Това се намира  само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Ле Руе Брут Розе на Шато дю Руе от Прованс е подходящо с всякакви блюда с леко ароматни подправки и разни сушита. Също така и с много рибни продукти. Ние често консумираме само, като аперитив преди или след хранене. Но винаги с хубава компания в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Brand

Chateau du Rouet

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ле Руе Брут Розе | Шато дю Руе | Прованс”