Технология: Ле Руе Блан Брут на “Шато дю Руе” от Прованс е приятно пенливо вино. Гроздобера е се извършва онсновно на ръка. Контакта с ципите e за много кратък период в иноксови съдове за 7-8 часа след гроздобер. Типичен Шармат метод за пенливи вина като тези от Просеко – Италия. Тя протича при контролирана температура от 18-20 градуса в иноксови съдове. Виното е в категория Брут – остатъчна захарност на литър до 9 грама. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата. Това вино няма потенциал за развитие в бутилка.

Сортове: 100% Юни Блан – характерен бял сорт с произход Северна Италия. Там е разпонат като Требиано ди Соаве. Сорта е с висок добив и късно зреещ , обича топлият климат и хлъмистите райони с песъчливи почви. Зрее в средата на Октомври. От този сорт се произвеждат висококачествени десертни вина в някой райони на Бордо, също така и Конячен дестилат.

 

Вкусови качества: Елегантно Френско пенливо бяло вино с много финно тяло и балончета. Леки плодови аромати напомянщи свежа зелена ябълка.

 

 Регион: Кот дю Прованс – Южна Франция. Шатото се намира само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Ле Руе Блан Брут на Шато дю Руе от Прованс е подходящо с всякакви със стриди и карпачо от риба. Ние често консумираме само, като аперитив преди или след хранене. Но винаги с хубава компания в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Brand

Chateau du Rouet

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ле Руе Блан Брут | Шато дю Руе | Прованс”