Технология: Ле Руе Блан Брут на “Шато дю Руе” от Прованс е приятно пенливо вино. Гроздобера е се извършва онсновно на ръка. Контакта с ципите e за много кратък период в иноксови съдове за 7-8 часа след гроздобер. Типичен Шармат метод за пенливи вина като тези от Просеко – Италия. Тя протича при контролирана температура от 18-20 градуса в иноксови съдове. Виното е в категория Брут – остатъчна захарност на литър до 9 грама. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата. Това вино няма потенциал за развитие в бутилка.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.
Отзиви
Все още няма отзиви.