Технология: Ла Палма Сира на Коно Сур – Чили е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Гроздето е брано само от един регион – подбран основно за това вино от специални лозя. Именно за това носи и името “Сингъл Виниярдс”. Ферментацията протича в иноксови съдове под контролирана температура за един месец. Тази Сира има контакт с нови Френски дъбови бъчви за 15 месеца. Потенциала за остаряване в бутилката може да достигне до 6-7 години след актуална реколта. Виното е бутилирано с коркови тапи.

 

Сортове: 100% Сира. Сорта е един от най-разпространените в Световен мащаб. Възможно е да го срещнете под името Шираз особено в страните от Нов Свят като Чили, Нова Зеландия и Аржентина. Обикновено вината от този сорт се характеризират с мощни танини.

 

Вкусови качества: В тази Сира преобладават аромати на сладко от диви ягоди, касис и лека ванилия. Виното е с хармонично тяло и балансирани танини, а на финала се долавя лек евкалиптови нюанси.

 

 Регион: 25 Блок, Сан Антонио Валей – Чили. Регион с гранитно-червени почви, хладен климат от планината, хладни нощи и средни дневни температури до 26 градуса. Климата тук предразполага за производството на квалитетни вина, като тази Сира.

 

Подходящо в комбинация: Ла Палма Сира на Коно Сур от Чили е подходяща в комбинация с готвени местни блюда, говеждо – стекове и пернат дивеч със сосове. Ние обичаме дори и само на чаша, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте поне час – два преди употреба. Ако не разполагате с декантер, просто оставете да подиша в чашата ви преди да отпиете.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ла Палма Сира | Коно Сур | Чили“