Технология: Ланге Арнеис на Марио Джирибалди от Пиемонт е характерно бяло вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването на гроздето преминават в иноксови съдове под контролирана температура от 18-20 градуса за 30 дни. Още 90 дена върху утайките и след това 2 месеца в бутилка. Лозята са Органични от местноста “Прато дела Порта” – DOC. Вината от този характер имат потенциал да развитие до три години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Арнеис – реколта 2021. Арни е характерен бял сорт грозде основно разпространен в региона на Пиемонт,  основно и само в региона на Родело на 430 метра надморска височина, Южен Пиемонт.

 

Вкусови качества: Изключително интензивен букет от бели цветя и билки, които на финала преминават в нежни нюанси от праскова и пъпеш. Леко се долавят и нотки на дива ябълка, а на финала виното е с интензивен минералитет.

 

 Регион: Ланге – Пиемонт, Северно-Западна Италия. Това е един от престижните винени региони на Италия. За региона Италианците говорят, че е докоснат от Господ, а именно с качествените си вина които произвеждат. Региона е разположен в Северни Алпи между градовете Торино до Милано.

 

Подходящо в комбинация: Ланге Арнеис на Марио Джирибалди от Пиемонт е вино, което е изключително подходящо в комбинация с доста риби, ракообразни и миди,а  също така и Суши. Виното много добре се съчетава и със твърди зрели сирена. Да не забравяме и класическата изчистена паста.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 13-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Не преохлаждайте този тип вина, ще загубите потенциала им. Това хубаво вино няма нужда от декантиране. Отделете му време в чашата преди да отпиете.

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ланге Арнеис | Марио Джирибалди | Пиемонт“