Технология: “Ла Линда” Малбек на “Луиджи Боска” е вино с много прецизно отделяне на  целите зърна грозде от чепките. Тук също гроздобера се извършва основно на ръка. Ферментацията и узряването са в иноксови съдове под контролирана температура. След това гроздето се мачка и отлежава за 10 месеца в нови Американски дъбови бъчви. Виното има потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате до пет -шест години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Малбек. Този сорт е пренесен от Франция преди доста години в Аржентина, и тук определено се развива доста добре. Макар че родината му е Франция, долината на река Лара от където произлиза. Сорта обича топъл климат, а лозята не са издръжливи много на студ. Сорта се купажира често и от него се получават плътни и ароматни червени вина.

 

Вкусови качества: Типично червено Аржентинско вино с интензивни аромати на горски плодове, череша и подправки. Сочно, плътно и хармонично тяло, а финала е с преобладаващи билки. Може да доловите и сладко от сини сливи с лек допир на небцето от мента.

 

 Регион: Мендоза, Аржентина. Мендоза е град и популярен винен регион в Аржентина. Той е разположен в полите на Анди те. Тук климата предразполага за отглеждането на един от най-добрия Малбек от Нов Свят.

 

Подходящо в комбинация: Ла Линда Малбек на Луиджи Боска е характерно Аржентинско вино. То е изключително подходящо в комбинация с червени гриловани меса – стекове, паста и зрели сирена. Не напразно от тук идва и най-доброто телешко. За тези от Вас, които обичат плътни вина могат да си отворят бутилката и без храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 16-18 градуса. Съветваме ви да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Отворите виното поне час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ла Линда Малбек | Луиджи Боска | Аржентина“