Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките и гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята за Кюве 7 на Домейн Ла Кроа Бел, са от тип “Гранд Крю”. Специално селектирана реколта и местност с доста по-завишено качество и контрол. Те отговарят на всички изисквания на Френското законодателство за “Grand Cru” лозя. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове. Всички сортове се развиват и отлежават в чисто нови Френски дъбови бъчви за 12 месеца. След това се купажират. След бутилиране виното стои няколко месеца в избата. Това вино има потенциал за развитие в бутилката до 10 години след актуалната му реколта.

 

Сортове: Сира, Мерло, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Гренаж, Мурведър и Пти Вердо реколта – 2017 година.

 

Вкусови качества: Изключително плътно вино с дълбок пурпурен цвят и аромати на горски плодове. Аромати преминаващи в мока с нежни нотки на черен пипер. На финала е с леко опушени нотки. Виното има потенциал за развитие от осем до десет години от актуалната му реколта. Съхранявайте легнала  бутилката на хладно и тъмно място.

 

 Регион: Languedoc-Roussillon, Cotes du Thongue, Южна Франция.

 

Подходящо в комбинация: Това изключително Кюве 7 на Домейн Ла Кроа Бел е подходящо с патешки гърди. Също много добре пасва с типичните блюда за Южна Франция. Това са грилован дивеч или агнешко приготвени по типични за региона готварски технологии. Може да консумирате това вино и с меки зрели Френски сирена. Препоръчваме да консумирате този Френски бленд основно с храна приготвена подходяща за него. Избягвайте комбинацията на виното с рибни ястия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е за консумация на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне един-два часа преди консумацията му и  декантирайте поне 30 минути преди консумация. Консумирате на препоръчано от нас температура.    Така по-добре ще доловите всички качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

1 отзив за Кюве No.7 | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок

  1. svetoslavkirkov


    Вино със загадъчен аромат. Препоръчвам!

Добавяне на отзив