Технология: Кюве Брут-Пайпър Хайдсик от Шампан е естествено пенливо вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера задължително се извършва на ръка. При вината на от Шампан ферментацията протича в два етапа. При първият виното ферментира, както при белите вина. При вторият етап, виното се бутилира с добавяне на “Дозаж” (стара реколта Шампанско със захар). Така се провокира вторичната ферментация в бутилката. Между 6 и 8 седмици са необходими за да се отделят утайки и да достигне 5 атмосфери газировка. За да излезе официално на пазара Шампанското трябва да е било в бутилката минимум 15 месеца. След като е готово за бутилирано виното престъпва към етап на отделяне на утайките от бутилката наречен “Дегоржман”.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Никога не консумирайте топло Шампанско, не разклащайте енергично този тип пенливи вина.
Отзиви
Все още няма отзиви.