Технология: Куинта де Серадо резерва на Пена Алба е с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура, след което гроздето се мачка и отлежава за 14 месеца в нови Американски и Френски дъбови бъчви. След това виното отново се връща в алуминиевите съдове. Бутилира се и оставя в избата за няколко месеца преди да излезе на пазара. Виното има потенциал за развитие в бутилка до 6-7 години след актуалната му реколта. “Резерва” е вино, което е стояло поне 12 месеца в дъб.

 

Сортове: 100% Турига Насионал. Най-разпространеният и разпознаваем Португалски сорт. Плътен червен сорт и високи танини. Може да бъде срещнат почти навсякъде в Португалия. Той е основният сорт за производство на вината от – Порто.

 

Вкусови качества: Типично червено Португалско вино с плътно тяло. Долавят се много интензивни аромати на горски плодове и пестил. На финала ще усетите лек вкус на ванилия преминаващ плавно в препечена мока и ликьор.

 

 Регион: Dao, Португалия. Район разположен на запад до крайбрежието на Португалия. Района е известен с правенето на елегантни червени вина. Почвите са сухи и гранитени.

 

Подходящо в комбинация: Куинта де Серадо Резерва на Пена Алба е много подходящо в комбинация с всякакъв вид ястия с червени меса. Те могат да са задушени или изпечени на бавен огън. За нас това хубаво вино се възприема добре основно с храна. За тези от вас които предпочитат по-плътни вина може да го пият и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Това хубаво вино ние не бихме консумирали охладено.

 

Алкохолно съдържание: 14,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Куинта де Серадо Резерва | Пена Алба“