Технология:  Крианца – Бодега де Сария от Навара  е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура за период от 15 дни. След което виното отлежава за 12 месеца в Американски дъбови бъчви. Когато е готово за бутилиране, виното се оставя за 5-6 месеца в избата. След това излиза официално на пазара за продажба. Този тип вина имат потенциал за развитие. Може да консумирате до четири – пет години след актуална реколта – 2015 г.

 

Сортове:  60% Каберне Совиньон , 25 % Гарнача, 15 % Грациано. Последните два сорта са характерни за Испания. Гарнача е така наречения  Гренаж, популярен във Франция. Грациано е доста значим за винопроизводителите в Риоха. Плътно и сухо тяло и доста късен гроздобер, в края на октомври.

Вкусови качества: Плътно хубаво вино с хармонично тяло и балансирани танини. Долавят се аромати на боровинки и зрели череши. Те преминават плавно в лек допир на пипер и балсамико.

 

 Регион: Навара, Испания. Това е третият по-големина регион в Испания – Баските. Той е разположен в Североизточна Испания. Граничи с  Риоха и Арагон.  Погледнете и другите ни вина от Испания , Тук.

 

Подходящо в комбинация:  Крианца-Бодега де Сария от Навара е доста подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. Много добре се съчетава и с основни ястия от червени печени меса. Задушени меса в касерола или с различни сосове приготвени на бавен огън. Също и в комбинация с дивечови меса.

Температура на сервиране и консумиране: Това хубаво вино много добре се възприема на температура от 14 -16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. За да не пропуснете  всички вкусови качества на виното. Отворите бутилката поне час преди употреба. Може да използвате и декантер за достигане на максимални емоции за небцето ви.

 

Алкохолно съдържание: 14,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Крианца | Бодега де Сария | Навара“