Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера на Крианца на Бодега Борнос от Риоха се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. След което виното отлежава за 12 месеца в нови Американски и Френски дъбови бъчви. Тогава вече виното е готово за бутилиране. Това е класическа – Крианца. Една година в дъб и една година в бутилка. След този период е готово за консумация. Виното има потенциал за развитие в бутилка поне три-четири години след актуалната му реколта.

 

Сортове: 100% Темпранийо. Сорт с много наситени танини и плътно тяло. Той е разпознат основно в Испания, и най-вече в Риоха. Характерен сорт за сухи почви и горещи дни. В такива условия се развива най-добре.

 

Вкусови качества: Характерно Испанско вино с интензивни аромати на горски плодове и ванилия. Преминаващи плавно в препечена мока. А финала може да е дълъг и плавен и да доловите леки ликьорени нюанси.

 

 Регион: Риоха, Испания. Един от най-големите и стари региони за вино в Испания. Той е разположен непосредствено до Навара. Региона се характеризира, като един от най-престижните за производство на червени вина. През последните години вината от Риоха станаха много популярни редом с тези от Бордо – Франция.

 

Подходящо в комбинация: Крианца на Бодега Борнос от Риоха е вино изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид ястия от червени меса – печени или задушени. Може и комбинации в касерола с най-различни сосове приготвени на бавен огън. Най-добре се съчетава с Агнешко месо. Ние го предпочитаме с храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Добре е да декантирате преди употреба. Ако нямате декантер, просто оставете бутилката отворена за час.

 

Алкохолно съдържание: 14,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Крианца | Бодега Борнос | Риоха“