Технология: Кресо Корвина Верона на Кантина “Бола” е вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Виното има контакт с дъбови Словенски бъчви месеца. Това хубаво вино има голям потенциал за стареене в бутилка до 6-7 години от актуалната му реколта.

 

Сортове: 65% Корвина и 35% Каберне Совиньон – реколта 2015. Корвина е типичен червен сорт грозде, познат на всички любители по цял свят на вината тип – Амароне и Рипасо. Сорта е разпространен основно в региона на Валполичела – Верона, Венето и от него се произвеждат плътни червени вина. Обича топъл климат, гроздобера е в началото на септември. Каберне Совиньон е типичен Френски сорт, разпространен по цял Свят, може би най-популярният сред червените вина.

 

Вкусови качества: Виното е с плътно тяло и пурпурен цвят, концентрирани аромати на мармалад от сини сливи, зряла череша и подправки. Долавят се аромат на опушено дърво, а финала е елегантен с леки какаови нотки и ванилия. Плътно вино с балансирани танини.

 

Регион: Верона, Венето – Северна Италия. Изключителен регион един от нашите любими. Място в което еднакво добре се произвеждат много добри бели вина от региона на Soave, и червени от Valpolicella. Региона е популярен с производството на класни червени вина.

 

Подходящо в комбинация: Кресо Корвина Верона на Кантина “Бола”  е изключително плътно червено вино подходящо в комбинация с добре изпечени стекове, свинско и добре узрели твърди сирена. Може да комбинирате с някой основни ястия тип – яхнии. За любителите на плътни вина, може и само на чаша, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час-два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното или декантирайте. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Не преохлаждайте този тип червени вина.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кресо Корвина Верона | Кантина Бола”