Технология: “Мадам Дюс” от Кот дю Рон Блан на Домейн дю Боа де СенЖан, Франция е региоанлно вино от  популярният Френски сорт – Вионие. Лозовите масиви са 30 годишни и разполагата с над 40 хектара насаждения. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. След отделяне на гроздето от чепките ,ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за 24 часа през студена преса. След това се връща в съдовете наново за ферминтация от 30 дни.Оставя се за няколко месеца в конаткт с ципите. Виното няма контакт с дъб. Има потенциал за стареене в бутилката до 10 години от актуалната реколта. Тази е 2021 година

Сортове: 100 % Вионие, характерен сорт за Долината на Рона (Кот дю Рон), и по скоро за Южният бряг на река Рона .

 

Вкусови качества:  “Мадам Дюс ” е вино със сламено жълт цвят и мощно тяло. Може да доловите нотки на плодове от Личи, зряла праскова и послевкус на круша Уилямс. Виното има потенциал за развитие и консумация до 10 години от актуалната му реколта.

 

 Регион:  “Мадам Дюс” от Кот дю Рон Блан на Домейн дю Боа де СенЖан  – Франция, Южна Рона е един от най-престижните региони във Франция за производство на бели вина. Характеризира се основно с отглеждането на Вионие.

 

Подходящо в комбинация: Подходящо в комбинация с Ракле, Фоагра и някой рибни сосове.  Може да се консумира и само, като аперитив с шепа ядки.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 13 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кот дю Рон Блан | Домейн дю Боа де СенЖан”