Технология: Корибанте на Кастело Моначи от Саленто е плътно червено вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Виното ферментира в иноксови съдове под контролирана температура и има контакт с дъбови бъчви за 12 месеца. Това вино е бутилирано с коркова тапа и има потенциал до три-четири години след актуална реколта.

 

Сортове: 60% Сира и 40% Малвазия Нера, реколта 2018. Сирата е характерен Френски сорт, но тук в тази част на Италия се развива много добре. Сорта е тъмно-лилавеещ с плътно тяло и танини. Много добре му влияе топлият климат. Малвазия Нера е сорт, който се разпознава основно тук в Южна Италия. Той доста често се използва за купажиране с други сортове. Гроздето е плътно с ароматно и сочно тяло. Сорта участва стандартно в купажите на Тоскански вина заедно със сорта Санджовезе.

 

Вкусови качества: Много плътно тяло с рубинен цвят. Високи аромати на зрели горски плодове, дива череша и пестил сини сливи. Вино с характерни танини.

 

Регион: Саленто, Пулия – Южна Италия. Района на Пулия е известен, като перлата на Южна Италия, климат с доста топли дни почти през цялата година. Сухи и песъчливи почви. Района е разположен на върха на ботуша и е заобиколен от две морета – Йонийско и Адриатическо, което допълнително подпомага отглеждането на хубави лозя.

 

Подходящо в комбинация: Корибанте на Кастело Моначи от Саленто вино е изключително подходящо в комбинация с местни предястия, зрели сирена, червени меса (агнешко или телешко) – гриловани или в комбинация с разни готвени сосове, също и паста.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 18-20 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне един час преди консумация. Това е с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, за по-добро усещане на всички  вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Корибанте | Кастело Моначи | Саленто”