Технология: Кианти Кампачи на Тенута ди Тречиано – Тоскана е плътно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове, с лек периодичен “Батонаж” за около 25 дни и се оставя в контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 1 година във Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка минимум 10 месеца преди да се появи на пазара. Виното получава 88 точки от един от най-популярните винени критици James Suckling и 93 точки на Wine Spectator.

Сортове: Санджовезе и Мерло, реколта 2016. Почти никога избите в Тоскана не упоменават точното процентово съдържание на сортовете в купажа. Санджовезе е основен сорт в този регион и всички червени вина там се произвеждат от него. Сорта е със силен добив, преобладават средни до високи танини аромати на синя слива и вишна. Много често при купажирането му с други сортове, се получават много добри балансирани вина, като това с Мерло.

 

Вкусови качества: Вино с гранитно-рубинен цвят, аромати на леки горски плодове, вишна, черен шоколад, табако а на финала се долавя лека ванилия с балсамови нотки. Вино с елегантни танини и интензивен рубинен цвят.

 

Регион: Chianti – Сиена, Тоскана, Централна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Кианти Кампачи на Тенута ди Тречиано – Тоскана е изключително Италианско вино от категория – Super Tuscan, подходящо с всякакви гриловани меса – стекове, рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от разни сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 18-20 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне един час преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кианти Кампачи | Тенута ди Тречиано | Тоскана“