Технология: Керацуда Ориндж на “Либера Естейт” от долината на река Струма е вино със стандартна технология на бране на ръка. Обичаен процес за Винарски изби в България с по-малък капацитет. По този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното има контакт с ципите за период от 40 дни, от където идва и златисто-оранжевият му цвят.

 

Сортове: 100% Керацуда. Той е разпространен основно в тази част на България – Долината на Струма. От него се произвеждат бели и трапезни вина с наситени аромати с леки балансирани танини. Сорта е зрее късно и дава добри добиви. Добре му влияят хълмистите местности и е доста устойчив на гниене и студ. През годините сорта е познат и с наименованията – Бяла бреза и Древник. Определено си заслужава да оценим труда на “Либера Естейт“.

 

Вкусови качества: Виното е с приятно усещане в началото на цитрусови нотки. Много леки нюанси на плодове, като круша и кайсия и искрящ цвят. С дълъг финал  преминаващ в елегантен свеж и цветист после вкус и характерни танини, провокирани от контакта на виното с ципите.

 

 Регион: с. Хотово, Долината на р. Струма. Един от Българските региони обхващаш Югозападна България и по-точно региона на град Сандански. Тероара му е с глинесто песъчливи  почви. Преобладават топлите  дни през по-голямата част на годината.

 

Подходящо в комбинация: Керацуда Ориндж  на “Либера Естейт” от Струма е подходящо с всякакъв тип храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава с леки салати дори и с Азиатска кухня. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Керацуда Ориндж | Либера Естейт | Струма”