Технология: Карменер “Монтес Алфа” от Чили е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Гроздето за това вино е брано само от един регион – селектиран основно за това вино от специални лозя. Виното отлежава за 12 месеца в нови, използвани Френски дъбови бъчви и има потенциал за развитие в бутилката.

 

Сортове: 100% Карменер – 2017 год. Карменер е сорт за който се счита, че родина му е Франция, изчезнал през втората Световна война в следствие на болест по лозята – Филоксера. Според проучвания група Френски енолози, съвсем случайно го преоткриват в Чили. Именно там той се развива доста добре – поради тероара. Сорта има типичните за Каберне Совиньона аромати на червена чушка.

 

Вкусови качества: Виното е с много интензивен нос на черни боровинки, смокини и сушени сливи. Долавят се нотки на Индийско орехче, тютюн, кожа и финни балсамови аромати обвити нежно в сладкиш от тъмен шоколад. Много структурирано тяло и балансирани танини с дълъг и елегантен финал.

 

 Регион: Колчагуа Валей – Чили. Чили се представя много добре с производството на червени вина. С уникалния си тероар разположен на Юг с Патагония, на запад граници с Андите а на изток с Атлантическият Океан.

 

Подходящо в комбинация: Карменер “Монтес Алфа” от Чили е подходящо в комбинация с готвени месни блюда, говеждо и някой видове паста с червени сосове, а също и сирена. Ние можем и само с леки хапки и като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 14-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да си позволите с една идея по охладено. Декантирайте поне час преди употреба. За тези от вас, които не разполагат с декантер, може да оставят бутилката отворена поне час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Карменер | Монтес Алфа | Чили”