Технология: Кариньол Руж на Домейн Ла Кроа Бел е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките, а гроздобера се извършва изцяло на ръка. Типични техники за правене на вино в тази част а и не само а и във цяла Франция. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две-три седмици под контролирана температура. Всеки от сортовете винифицира отделно, след което се смесват и узряват за шест месеца. След което отново в алуминиеви съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб. Актуална реколта е от 2018 година.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 16 градуса. Ние дори предпочитаме да го консумираме и малко по-охладено от обичайното. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по- добро усещане на всички вкусови качества на виното. Консумирайте до 2-3 години от актуалната реколта. Не е нужно да декантирате това вино. Може просто да си отворите бутилката и да го споделите с любим човек. Едно от любимите вина на нашия екип.
Димитър Ковачев –
Любимото вино, бих го пил всеки ден!