Технология: Кариньол Руж на Домейн Ла Кроа Бел е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките, а гроздобера се извършва изцяло на ръка. Типични техники за правене на вино в тази част а и не само а и във цяла Франция. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две-три седмици под контролирана температура. Всеки от сортовете винифицира отделно, след  което се смесват и узряват за шест месеца. След което отново в алуминиеви съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб. Актуална реколта е от 2018 година.

 

Сортове: 65% Сира, 20% Мерло и 15% Каринян – характерен сорт за Южна Франция, който основно се използва в купажиране. Погледнете и други вина на избата тук.

 

Вкусови качества: Много елегантно и леко червено вино с балансирани танини и лек рубинен цвят. Долавят се леки плодови аромати преминаващи в послевкус на горски плодове. На финала напомня сладко от сини сливи.

 

 Регион: Languedoc-Roussillon, Южна Франция. Най-големият Био-динамичен винен регион в Света а и във Франция.

 

Подходящо в комбинация: Кариньол Руж на Домейн Ла Кроа Бел ви препоръчваме да консумирате с всякакъв вид предястия и ястия от червени меса. Разни меки Френски сирена, а също така и комбинации между някой меки сирена и сладка като плънка на тестени изделия. Хубав финал на една вечеря с чаша хубаво червено вино.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 16 градуса. Ние дори предпочитаме да го консумираме и малко по-охладено от обичайното. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по- добро усещане на всички вкусови качества на виното. Консумирайте до 2-3 години от актуалната реколта. Не е нужно да декантирате това вино. Може просто да си отворите бутилката и да го споделите с любим човек. Едно от любимите вина на нашия екип.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

1 отзив за Кариньол Руж | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок

  1. Димитър Ковачев

    Любимото вино, бих го пил всеки ден!

Добавяне на отзив