Технология: Кариньол Блан На Ла Кроа Бел от Лангедок е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. А гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две – три седмици под контролирана температура. Всеки от сортовете венифицира отделно, след което се купажират и достигат нива на зрялост. Виното няма контакт с дъб. Бутилирано е с коркова тапа, затова може да консумирате до година и половина след актуална реколта.

 

Сортове: 50% Шардоне, 50% Совиньон Блан. Два емблематични и типично Френски сорта, разпознаваеми в цял Свят. Това са може би най-разпространените бели сортове. Шардонето е основен бял сорт за производство на вината от Бургундия – Шабли и региона на Шампан. Совиньон Блана е силно ароматен и определено е един от най-уважаваните в долината на Лара.

 

Вкусови качества: Доминираща плътност с елегантни минерали и аромати на диви бели плодове. Може да доловите аромати, като  дюля и бяла праскова, също и леки цитрусови нюанси. На финала виното е с експресивен и наситен нос на манго и преминава  в плътни минерални нюанси.

 

 Регион: Languedoc-Roussillon, Южна Франция. Най-големият Био-динамичен винен регион в Света. Тук повечето производители, почти не третират своите лозя с препарати а разчитат на природата.

 

Подходящо в комбинация: Кариньол Блан на Ла Кроа Бел от Лангедок е изключително подходящо с всякакъв вид предястия и основни рибни блюда – пържена или грилована риба, леки свежи салати в комбинация с козе сирене. Може и само като аперитив преди или след храна. Много добре се съчетава и с твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10 – 12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Консумирайте до 2 години от актуалната реколта. Виното няма потенциал за развитие в бутилка.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кариньол Блан | Ла Кроа Бел | Лангедок“