Каберне Совиньон | Виа Антика Белица

25.00лв.

Виа Антика ни доказват ,че умеем и Ние в България да творим вина достойни за Световната винена сцена. Не се колебайте, тук компромис няма. Това каберне Совиньон е модел за подръжание. Лимитирани вина.

Изчерпан

Технология: Каберне Совиньон на Виа Антика Белица е вино с много прецизно бране на ръка в малки дървени касетки.  За това хубаво вино гроздето е стриктно подбрано . Гроздобера е извършен при захарност от 26 процента. Ферментацията е контролирана с едри несмачкани зърна. Мацерацията е с дълъг контакт с ципите при 14 градуса. 70 % от виното отлежава в нови Български бъчви за 9 месеца. Виното е нефилтрирано и е възможна поява на лека благородна утайка. Това вино е реколта 2017 година и е в лимитирана серия от само 1440 бутилки. Има голям потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате и след няколко години.

 

Сортове:  100% Каберне Совиньон – сорт, разпознаваем като един от най-популярните не само в България. Много добре се развива на хълмисти и песъчливи почви. Сорта е създаден много отдавна от енолози във Франция, в резултат на кръстосване на двата сорта Каберне Фран и Совиньон Блан.

 

Вкусови качества: Невероятни аромати в началото на сладко от сини сливи, землисти нюанси и малко дива мента. Много плътно и характерно червено вино, коeто преминава деликатно в послевкус на арония с лек допир на препечена филийка. А финала е дълъг и плътен с лек допир на ванилия, лека пиперливост и балансиран ликьорен послевкус.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Белица, Любимец. Един от позантите и популярни за добри червени вина Български винен регион.

 

Подходящо в комбинация: Каберне Совиньон на Виа Антика Белица е подходящо за консумиране в комбинация с местни ястия. Всякакви гриловани червени меса а също така и твърди зрели сирена. Може да експериментирате и с янкой типчни Български готвени гозби и яхнии.  Добре е да отворите и декантирате виното поне час – два преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Декантирайте или отворете поне час.За нашият екип е топ сред Българските вина.

 

Алкохолно съдържание: 14.8 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Каберне Совиньон | Виа Антика Белица“