Технология: Каберне Совиньон Резерва на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното отлежава за 10 месеца в нови Френски бъчви и Американски бъчви и е реколта 2014 година. 50% от виното има контакт с Френски а другата част с Американски дъб. След това се купажират двата сорта и се бутилира. Това хубаво вино има потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа. Виното има множество награди от международни конкурси.

 

Сортове: 100% Каберне Совиньон. Сорта основно се пренася от Франция и по точно региона на Бордо. Това е най-разпространенивт червен сорт по Света. Говори се че е създаден хибридно преди години от други два. Каберне Фран и Совиньон Блан, и от там идва наименованието му. Сорта има силен растеж и висока добивност. Много устойчив на гниене и студ. Добре се развива на хълмисти и песъчливи почви.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на леки горски плодове с нюанси от ванилия и шоколад. Виното е с балансирано и хармонично тяло и елегантни танини. На финала виното е с интегриран вкус на дъб и подправки.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Тракийска низина е най-големият винен регион в България. Той е много разнообразен със сортове и тероар. Разположен е почти под цялото подножие на Стара планина.

 

Подходящо в комбинация: Каберне Совиньон Резерва на Изба Манастира е лесно за консумиране вино. Подходящо е в комбинация с предястия от месни продукти и печени червени меса. Също така и с храни богати на подправки в комбинация с леки сосове. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 14-16 градуса. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното, отворите бутилката поне час преди употреба. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Каберне Совиньон Резерва | Изба Манастира“