Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Виното стои в контакт с ципите за десетина дни по време на алкохолната ферментация. Този Каберне Фран на Ла Магнолия от Фриули няма отлежаване в дъбови бъчви, което го прави доста елегантно и леко за сорта си. Консумирайте до две-три години след актуална реколта. Виното е сертифицирано по категория DOC, както знаете това е от изключително значение за качеството на вината от региона на Фриули.

 

Сортове: 100% Каберне Фран, сорт чиято родина е Франция, но и в Италия се развива доста добре.

 

Вкусови качества: Каберне Фран на Ла Магнолия – Фриули е характерно със заоблено тяло и аромати на боровинки. Долавят се сладки подправки преминаващи на финала в загадъчни пикантни нотки. Не е с много плътно тяло.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Северо-Източна Италия. Този район на Северна Италия е доста разпознаваем с производството на бели вина. Много от червените вина тук са доста елегантни.

 

Подходящо в комбинация: Това  вино е изключително подходящо с всякакъв вид леки Италиански зрели сирена и червени меса. Ние изпробвахме с нашия екип комбинацията между сготвен на бавен огън пернат дивеч, но става и с друг вид дивеч с много подправки в комбинация с лека паста и сосове към нея. Много добре се допълва с дивечево месо.

 

Температура на сервиране и консумиране: Охладено на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Абсолютно, не се изненадвайте този тип вина, много добре се възприемат леко охладени, така имате шанс да получите необходимите вкусови качества и аромати на хубавото вино. Наздраве за уютните топли зимни дни пред камината.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Каберне Фран | Ла Магнолия | Фриули”