Технология: Каберне Фран Барик на Вила Овчарово е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното отлежава за 6 месеца в нови Френски бъчви. От там носи името си Барик. Това хубаво вино има потенциал за развитие в бутилка до три – четири години след актуална реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Каберне Фран е един от най-разпространените червени сортове в Света. Родина му е красивата Франция, където основно участие заема в производството на вината от Бордо. Вината от този сорт се получават с доста плътно тяло и високи танини. Сорта е и баща на не безизвестният Каберне Совиньон, създаден от този сорт и сорта Совиньон Блан.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на леки горски плодове с лек допир на сладко от сини сливи. Може да доловите и лек нюанс на шума. Виното е с много стегнато тяло и танинова структура.

 

 Регион: Дунавска равнина, с. Овчарово. Регион в който се получават доста добри бели вина и основно такива произвеждат. Региона е разположен в подножието на р. Дунав, над Стара планина. Обикновено тук се развиват много добре белите сортове грозде, но ето че и червените дават добри регионални вина.

 

Подходящо в комбинация: Каберне Фран Барик – Вила Овчарво е червено вино подходящо с по-мазни меса, зрели сирена и готвени ястия. За тези от вас които предпочитат по-плътните вина може да си налеят и само чаша вино без храна. Тук може да погледнете и други вина от този сорт.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 14-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Препоръчваме да декантирате поне един час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Каберне Фран Барик | Вила Овчарово”