Технология:  Жу Пепе Же Розе на “Шато дю Руе” от Прованс се произвежда по стара класическа технология за правене на розета. Контакта с ципите е за много кратко време. Трябва да уточним, че лозята са над 60 годишни. Те са разположени в непосредствена близост до самото Шато. Определено това предотвратява всякаква преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в иноксови съдове. След бутилиране виното престоява поне 30 дни в избата.Това Розе няма потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година след актуалната реколта – 2019 година. Вижте всички розета които предлагаме.

 

Сортове: Купаж от 40% Гренаж, 60% Сензо  – сортове, които  основно се отглеждат в Южна Франция. Гренаж е сорт също така разпознат, като Гарнача в Испания. Сензо е сорт, който обича сух климат, той основно се използва в купаж с други червени сортове. Наблюдават се доста изразени сладки аромати.

 

Вкусови качества: Любимо наше Френско розе с наситени нотки и аромати на леки червени горски плодове. Елегантен минерален финал и после вкус на изпечени бисквити и лек допир на диви ягоди и горски плодове.

 

 Регион: Cotes du Provence, Mediterranean, Южна Франция. Това е област , която се намира  само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация:  Жу Пепе Же Розе на Шато дю Руе от Прованс лесно се възприема с  гриловани бели меса. Определени леки ароматни храни с подправки. Ние често консумираме само, като аперитив преди или след хранене. Но винаги с хубава компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Brand

Chateau du Rouet

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Жу Пепе Же Розе | Шато дю Руе | Прованс”