Технология: Дженте ди Маре – Барбера на Вигано , тук гроздобера се извършва изцяло на ръка, нещо типично за изби като Вигано. Семейните традиции са основни за развитието на избата през последните 40-50 години. Лозята са изцяло разположени около избата с цел на прекъсване на преждевременна ферментация. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Това вино няма контакт с дъб, няма голям потенциал за развитие в бутилка, съветваме ви да консумирате до две-три години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Барбера – реколта 2018. Барбера е типичен характерен сорт за голяма част от Италия, но тук в Ломбардия е много развит. Сорта е характерен с не голям плод и със среден добив.

 

 

Вкусови качества: Барбера Дженте ди Маре на Вигано e приятно и леко. В началото се усещат леки горски плодове, а на финала виното преминава в елегантни танини и лек карамелен вкус. Може да откриете и лек нюанс на прашен път.

 

 

 Регион: IGT Lombardy, Централна Северна Италия. Тук този сорт е от обичайните им червени за региона. Меки почви и хладни нощи.

 

 

Подходящо в комбинация: Дженте ди Маре – Барбера на Вигано е подходящо с всякакъв вид Италиански твърди сирена. Предястия, също и с леки червени меса приготвени в домашни сосове на доматена основа. Много добре се съчетава и с някой видове паста. Пици в комбинация с типичните Италиански колбаси. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Разгледайте и другите Италиански вина които предлагаме.

 

 

Температура на сервиране и консумиране: Ние предпочитаме да го пием леко охладено на температура от 14-16 градуса. Може дори и с една идея по-охладено. Избягвайте да консумирате този сорт в по-високи температури. Не се понася добре от консуматорите. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на  виното. Виното няма нужда от декантиране.

 

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дженте ди Маре – Барбера | Вигано“