Технология: Илая Мавруд Резерва на Изба Манастира е вино с прецизна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното отлежава за 12 месеца в нови Френски бъчви и е реколта 2016 година. Виното има потенциал за развитие в бутилка след актуалната му реколта.

 

Сортове: Мавруд Резерва 2016. Мавруда е Български типичен сорт. Един от най-приоритетните и качествени червени сортове на България. Легендата разказва за далечни времена , когато възрастна жена на име Илая е дала името на своя син Мавруд. Той бил изключително здрав и силен. сорта се развива много добре на хълмисти и песъчливи почви. Избата носи името на стар Манастир, разрушен през 15 век.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на горски плодове, черница и шоколад. Виното е с балансирано и хармонично тяло и елегантни танини. На финала този мавруд е много нежен и ароматен. Виното е с много елегантно тяло.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Регион в който много добре се развиват Българските червени вина. Региона е един от най-големите винени в България. Разположен по цялото подножие на стара планина, чак до Черно море.

 

Подходящо в комбинация: Илая Мавруд Резерва на Изба Манастира е лесно вино за комбинация с предястия от месни продукти. Всякакви червени меса а също така и с гозби в комбинация с леки сосове. Добре се възприема и с някой видове сирена. Може да консумирате и в комбинация с някой леки десерти а само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Това хубаво вино ви съветваме да декантирате. Така ще му давате възможност да се разкрие. Ако нямате декантер, просто отворете бутилката поне час да подиша. Любим Мавруд.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Илая Мавруд Резерва | Изба Манастира“