Технология: Илая Мавруд Премиум резерва на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране на ръка. За това хубаво вино гроздето е специално селектирано. Гроздето е подбрано стриктно от специално отглеждани лозя за него. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След което отлежава за 18 месеца в нови Френски бъчви. Отлежаването в дъб, особено в нов, предава на виното заоблено тяло. Това вино е реколта 2016 година. Виното е в лимитирана серия от само 2500 бутилки. Има голям потенциал за развитие в бутилката.

 

Сортове: 100% Мавруд. Уникален Български сорт, разпознаваем като един от най-качествените в България. Много добре се развива на хълмисти и песъчливи почви. Сорта дава среден добив. Доста елегантен и труден за обработване.

 

Вкусови качества: Изключително преобладаващо присъствие на черни зрели череши и  многопластов черен шоколад. Виното има и леко опушени нотки. Много балансирано вино, което преминава деликатно в послевкус на касис и арония. А финала е дълъг и ароматен.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Най-големият Български винен регион, разположен по цялото подножие на Стара Планина, чак до Черно море.

 

Подходящо в комбинация: Илая Мавруд Премиум резерва на Изба Манастира е вино за консумиране в комбинация с предястия от месни продукти. Всякакви  червени меса а също така и с твърди зрели сирена. Може да консумирате и в комбинация с някой леки десерти. Добре е да отворите и декантирате виното поне час-два преди консумация. Така ще достигнете максимално преоткриване на всички вкусови качества в него.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не консумирайте прекалено топло това хубаво вино. За нашият екип е топ Българско вино. Насладете му се. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Илая Мавруд Премиум Резерва | Изба Манастира“