Технология: Хотово Ред Кюве на Либера Естейт от Струма е характерно червено вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното има контакт в нови дъбови бъчви за период от 8 месеца. Има потенциал за развитие в бутилката до 4-5 години след актуална реколта.

 

Сортове: 36% Каберне Совиньон, 32% Мерло и 32% Сира. Уникален купаж от тези три класически сорта, чийто родина всички знаем е Франция. Каберне Совиньон е най-разпространеният червен сорт грозде, а след това е Мерло. Комбинацията между трите сорта прави купажа балансиран.

 

Вкусови качества: Много характерни типични аромати на зрели плодове и орехова шума, преминаващи на финала в нюанси на черница и вишня с костилка. Виното е с дълъг и изразен финал и много плътно тяло.

 

 Регион: Долината на р. Струма – с. Хотово. Региона на Струма е много благоприятен за производството на типичните Български сортове грозде, като Мелник 55, Широка Мелнишка, Сандански Мискет и други. Хубав климат с горещи и дълги летни дни, сухи почви и хладни течения от река Струма. Купажа носи името на село Хотово – от там идват и насажденията на избата.

 

Подходящо в комбинация: Хотово Ред Кюве на Либера Естейт от Струма е хубаво Българско вино, което е  подходящо с всякакъв вид червени мазни меса, разни пушени сирена и някой видове паста с доматен сос. Препоръчваме да консумирате това хубаво вино основно с храна. За любителите на плътни червени вина, могат да консумират и без храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да отворите или декантирате поне час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Хотово Ред Кюве | Либера Естейт | Струма“