Технология: Хотово Мелник Бленд на Либера Естейт е Българско вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното е реколта 2017 и от типичните за региона на България местни сортове. Виното отлежава 5 месеца в нови бъчви. Бутилирано е с коркова тапа и има потенциал за развитие до 4-5 години след актуална реколта.

 

Сортове: 36% – Мелник 55, 32% Широка Мелнишка лоза, 32% – Мелник 82. Мелник 55 е характерен Български сорт създаден хибридно между Широка Мелнишка и сорта Валдиге. Сорта е с много интензивни танини, плътно тяло и сухота. Широка Мелнишка е също местен сорт, който не се отличава с по-различни нюанси, преобладават рубинено-пурпурен тъмен цвят.

 

Вкусови качества: Много характерни типични за сорта аромати на зрели плодове и орехова шума, преминаващи на финала в нюанси на черница и вишня с костилка. Виното е с дълъг и изразен финал и много плътно тяло.

 

 Регион: Долината на р. Струма – с. Хотово. Долината на Струма е характерен Български винен регион, популярен с производството на типични Български сортове. Тероара на областта е с много дълги топли летни дни, хладни нощи с въздушни течения от река Струма и сухи почви.

 

Подходящо в комбинация: Хотово Мелник Бленд на Либера Естейт е хубаво българско вино, което е подходящо с всякакъв вид червени мазни меса, пушени сирена и някой видове паста с доматен сос. Препоръчваме да консумирате основно с храна. За тези от вас, които са любители на по-плътните вина може да консумират и само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Задължително декантирайте поне половин час, или ако нямате декантер отворете поне час преди употреба. Любимо вино.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Хотово Мелник Бленд | Либера Естейт | Струма“