Технология: Гран Маестро Бианко Пулия е вино, е характерно бяло вино от Пулия от сортовте Шардоне и Фиано. Гроздобера преминава основно на ръка , в края на август. Тази технология се нарича “Appassimento” – Апасименто. Гроздето се обиа в пои-напреднала зрялост и се остава за период около 30 дни да изсъхне. След този процес се пресова и се оставя в контакт с ципите за опредлен период от време. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Това вино е бутилирано е с коркова тапа.Виното е с 95 точки на Лука Марони.

Сортове: 70% Шардоне и 30% Фиано. Фиано е характерен бял сорт за региона на Салетно, Пулия, Южна Италия. Той е доста атрактивен с хармонични цитрусови нотки. Може да се долавят аромати на мед и леки подправки. Характерен бял сорт за региона на Кампаня и Сицилия. Доста често се купажира с други бели местни сортове. Шардонето тук в тази част на Италия е доста добре развито, като сорт.

 

Вкусови качества: Традиционно бяло вино. Тук ще доловите вкус на леки тропически плодове – пешън фрут и леки подправки. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус с цитрусови нотки с лека минералност. Вижте тук всички вина от продуктовата линия на Каса Дефра.

 

 Регион: Саленто, Пулия, Южна Италия.  Регион доста разпознаваем освен с плътните си червени вина, но и изключително свежи и пивки бели вина. Разположен в най-южната част на Италия – на ботуша, климат с топли дни и хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Гран Маестро Бианко Пулия е подходящо с всякакъв вид риби, морски дарове, паста и бели меса. А също така и с някой видове ризото. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 8-10 градуса. Ние преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 13,5 % vol. – ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гран Маестро | Бианко Пулия”