Гран Маестро | Бианко Пулия

17.50лв.

Гран Маестро Бианко Пулия е вино от порт фолиото на “Casa Defra“. Създадено по идеята на група енолози, виното е изключително свежо и пивко за консумация. Споделяте винаги с приятели.

Технология: Гран Маестро Бианко Пулия е вино, което се произвежда по стандартна технология. Гроздобера се извършва основно с машини, изключително бърз и ефективен метод пригоден за големите лозови масиви. Това се прави с цел по-бързо обиране на големи реколти с грозде, каквито са именно тези производители. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Това вино е бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”, която е доста практична в случай, че не може да изпиете цялата бутилка.

 

Сортове: 70% Шардоне и 30% Фиано. Фиано е характерен бял сорт за региона на Салетно, Пулия, Южна Италия. Той е доста атрактивен с хармонични цитрусови нотки. Може да се долавят аромати на мед и леки подправки. Характерен бял сорт за региона на Кампаня, Сицилия. Доста често се купажира с други бели местни сортове.

 

Вкусови качества: Традиционно бяло вино. Тук ще доловите вкус на леки тропически плодове леки подправки и вкус на мед. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус с цитрусови нотки с лека минералност. Вижте тук всички вина от продуктовата линия на Каса Дефра.

 

 Регион: Саленто, Пулия, Южна Италия.  Регион доста разпознаваем освен с плътните си червени вина, но и изключително свежи и пивки бели вина. Разположен в най-южната част на Италия – на ботуша, климат  с дълги топли дни и хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Гран Маестро Бианко Пулия е подходящо с всякакъв вид риби, морски дарове, паста и бели меса. А също така и с някой видове ризото. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на  Каса Дефра.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 8-10 градуса. Ние преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 13,5 % vol. – ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гран Маестро | Бианко Пулия“