Технология: Гави на Тенименти КаБианка от Пиемонт е бяло вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките, а и гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването на 80% от гроздето преминават в иноксови съдове под контролирана температура. Останалите 20% от гроздето ферментират и узряват във нови Френски дъбови бъчви за няколко седмици с лек периодичен батонаж.  Лозята са стари от регион на ГАВИ – DOCG. Вината от този характер имат потенциал да развитие до три години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Кортзе – реколта 2018. Кортезе е характерен бял сорт грозде основно разпространен в региона на Пиемонт.

 

Вкусови качества: Изключително интензивен букет от бели цветя и билки, който на финала преминават в нежни нюанси от круша и ядки. Леко се долавят и портокалови нотки, а на финала виното е с интензивна минералност.

 

 Регион: Пиемонт, Северно-Западна Италия. Пиемонт и най-вече в под апелация – Асти. Това е един от най-големите винени региони на Италия. За региона Италианците говорят, че е докоснат от Господ, именно с качествените си вина които произвеждат. След Тоскана Пиемонт се нарежда на второ място сред най-престижни винени региони в Италия. Региона е разположен в Северни Алпи между градовете Торино до Милано.

 

Подходящо в комбинация: Гави Тенименти КаБианка от Пиемонт е вино, което е изключително подходящо в комбинация с някой видове темпура, гриловани бели риби, леки салати и някой видове местни супи. Виното много добре се съчетава с храна тип Гурме.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 12-14 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина, ще загубите потенциала им. Това хубаво вино няма нужда от декантиране. Отделете му време в чашата преди да отпиете.

 

Алкохолно съдържание: 12.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гави | Тенименти КаБианка | Пиемонт“