Технология: Фулвио Бело – Розе  Методо Класико на КаРугате е естествено пенливо вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера задължително се извършва на ръка във първата половина на септември. При вината от този тип ферментацията протича в два етапа. При първият виното ферментира, както при белите вина. При вторият етап, виното се бутилира с добавяне на “Дозаж” . Така се провокира вторичната ферментация в бутилката. Виното отлежава за период от 24 месеца в контакт с утайките. След като е готово за бутилирано виното престъпва към етап на отделяне на утайките от бутилката наречен “Дегоржман”. Този е метод е познат като метода на Шампан.

Сортове: 100%  Молинара – класически местен сорт от региона на Венето, Монтечия ди Кросара – специална селекция лозя за това вино. Молинара един от основните сортове  за производство на все известните червени вина от региона на Валполичела – Амароне.

 

Вкусови качества:  Елегантно вино с коралово розов цвят и нюанси на сьомга, на нос е с  меки плодове, касис, диви ягоди и деликатни нотки на бадеми.

 

 Регион: Монтечия ди Кросара , Северна Италия-Венето – лични лозя на КаРугате. В този регион на Италия,  се произвеждат най-престижните бели вина на Италия.

 

Подходящо в комбинация: Фулвио Бело- Розе Методо Класико на КаРугате е подходящо в комбинация с някой леки местни предястия, също и така като аперитив преди или след вечеря и обяд. Произведени само 15 000 бутилки.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Никога не консумирайте топло пенливо вино от този тип, не разклащайте енергично този тип  пенливи вина.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Brand

Piper Heidsieck

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фулвио Бело – Розе | Методо Класико | КаРугате“