Технология: Фриулано на Ла Магнолия Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Да не забравим да добавим, че лозовите масиви са разположени в непосредствена близост до избата. Това е с цел избягване на всякаква ранна нежелана ферментация. Мацерацията протича в контакт с ципите за 12 часа, след което мъста се  отделя много прецизно. Декантира се при ниски температури. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка за това консумирайте до една-две години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Фриулано. Това е характерен сорт само за този регион на Италия – Фриули, много често го оприличават с Унгарския Токай или Совиньон Блан, те имат общи корени. Реколтата е от 2018 година.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на диви цветя и ядки с леко допир на небцето от билки. На финала виното е с приятен минерален акцент и леки балансирани киселини. Може да откриете при лека промяна на температурата и елегантни цитрусови нотки. Те са характерни за сорта.

 

 Регион: Фриули Коли Ориентали, Северо-Източна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Фриулано на  Ла Магнолия  Фриули е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид студени предястия. Много основни ястия от рибни продукти – бели или гриловани риби. С бели меса, а също и с типичните прошуто “Сан Даниеле”. Много добре се възприема и само, като аперитив. Ние предпочитаме да го консумираме със задушени зеленчуци с ризото поръсени с пармезан.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да консумирате това вино по-топло от препоръчаното, няма да успеете да достигнете до желаните аромати и вкусове.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фриулано | Ла Магнолия | Фриули“