Технология: Франкония на Ла Магнолия от Фриули , уникално свежо вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва основно на ръка – всички лозя на избата са разположени в непосредствена близост до нея. По този начин, ще се избегне преждевременна ферментация. Лозята за това хубаво виното са подбрани прецизно. Тя протича в иноксови съдове под контролирана температура, като виното e в контакт с ципите за около осем дни. Виното е свежо и няма контакт с дъбови бъчви. Няма потенциал за развитие, консумирайте до две-три години от тази реколта – актуална 2018 година.

 

Сортове: 100% Франкония – характерен местен червен сорт от Фриули. Вината от този сорт са доста ароматни – диви горски плодове, преобладаващи боровинки. Вино с не плътно тяло и малко над средното ниво танини. Сорта е основно е разпространен в региона на Friuli – Colli Orientali на границата със Словенската граница.

 

Вкусови качества: Винот с не плътно тяло, преобладават аромати на диви боровинки. Интензивен рубинен цвят, с вкус на горски плодове и сладки подправки и хармонични танини преминаващи на финала в аромат на сухо сено и табако.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Северозточна Италия – за нас а и не само но всички винени експерти навсякъде препоръчват качествените вина на този уникален регион. Погледнете и други вина на Ла Магнолия – ТУК.

 

Подходящо в комбинация: Франкония на Ла Магнолия от Фриули е изключително подходящо с по-мазни меса – свинксо, зрели сирена и готвен дивеч. Също така и в комбинации между меки сирена и различни конфитюри като плънка на тестени десерти. Ние предпочитаме и дори само на чаша, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Сервирайте на 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Препоръчваме дори и леко охладено дори и само с ядки и компания.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Франкония | Ла Магнолия | Фриули”