Технология: Дювале Бланко Колхейта от Доро е бяло вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията протича в  иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъбови бъчви. Препоръчваме да консумирате до три-четири години след актуалната му реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа.

 

Сортове: 50% Рабигато и 50% Виосиньо. Рабигато е бял сорт грозде, който е признат за бялото злато на района на Доро. Сорта е много ароматен и почти никога не се използва самостоятелно за производство на вина винаги се купажира. Сорта е плътен и експресивен с минерален характер. Виосиньо е силно даващ сорт, който основно се използва за производството на бели вина типа Порто.

 

Вкусови качества: Бяло Португалско свежо вино от региона на р. Доро – най-големият и известен винен регион в Португалия. Виното има средни интензивни билкови и мускатови аромати, преминаващи в хармонично тяло, а финала е минерален.

 

 Регион: Долината на р. Доро, Португалия. Интересното е, че региона е официално под защитата на ЮНЕСКО. Той е един от най-развитите винени региони на Португалия. Популярен е с производството на бели Порт вина и е с много добро географско разположение. Почвите са глинесто-песъчливи.

 

Подходящо в комбинация: Дювале Бланко Колхейта от Доро е изключително подходящо в комбинация с леки листни салати, рибни блюда и задушени зеленчуци. Но ако предпочитате може и само, като аперитив без храна и с хубава компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 10-13 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дювале Бланко | Колхейта | Доро”