Технология: Дювале Тинто на Колхейта от Доро е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Тук основно гроздобера се извършва основно на ръка. Ферментацията и узряването са по технология в иноксови съдове под контролирана температура. След което гроздето се мачка и отлежава за 10 месеца в нови Френски дъбови бъчви. Виното има потенциал за отлежаване в бутилката поне 10 години. Бутилирано е с коркова тапа.

 

Сортове: 50% Турига Насионал и 50% Турига Франка. Двата сорта са типични и характерни за региона на р. Доро. Турига Насионал е сорт от което се получават плътни и високо танинови вина. Сорта много често се използва самостоятелно а не само в купажи. Той е основен се в купажа за Портвайн. Турига Франка е малко по-лек, като плътност и тяло, но е доста ароматен.

 

Вкусови качества: Невероятно плътно вино от региона на р. Доро – най-големият и известен винен регион в Португалия. Виното има интензивни аромати на горски плодове и подправки. Много е плътно с хармонично тяло, а финала е преобладаващ на сладко от сини сливи и пестил.

 

 Регион: Долината на р. Доро, Португалия. Доро е може би най-стратегичиският винен регион в Португалия. Той се намира по подножието на река Доро. Почвите са песъчливи, а лозята основно са разположени от двете страни на реката по хълмовете. Региона е популярен с производството на класически десертни вина тип Порто.

 

Подходящо в комбинация: Дювале Тинто Колхейта от Доро е подходящо в комбинация с червени гриловани меса – стекове, зрели сирена а също и с някой видове леки десерти.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 16-18 градуса. Добре е да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Задължително отворете предварително да подиша преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дювале Тинто | Колхейта | Доро“