Технология: Дуе Уве на “Кантина Бертани” е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Тук гроздобера се извършва основно на ръка, нещо характерно за избите от тази част на Италия. Ферментацията и узряването са по така наречения метод “Сюрли“, технология в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб, затова консумирайте до една – две години след актуална реколта. Бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”, по този начин то успява да се запази по-дълго свежо в бутилката.

 

Сортове: 50% Пино Гриджо и 50% Совиньон Блан. Двата сорта толкова емблематични и характерни за Италия, особено Пино Гриджо – то се среща навсякъде. От него се произвеждат доста меки и ароматни вина с богати тела. Сорта е сравнително тъмен на цвят за да го определим, като бял. Совиньон Блан в тази част на Италия е абсолютен шампион с уникалните си минерални тонове.

 

Вкусови качества: Изключително интензивен минерален букет с флорални и тропически аромати. Те преминават плавно на финала в нежен после вкус на манго и праскова. Изключително вино.

 

 Регион: Фриули Коли Ориентали D.O.C, Североизточна Италия. Уникален тероар подходящ за отглеждането и производството на бели класни вина, тук може да откриете и доста червени класически сортове, характерни само за Фриули.

 

Подходящо в комбинация: Дуе Уве на “Кантина Бертани” е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. Основни ястия със скариди, лобстер и други рибни продукти. Много добре се съчетава и с ризото в комбинация с аспержи. Може и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте, и не го консумирайте и прекалено топло.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дуе Уве | Кантина Бертани”