Технология: Даниело на Тенута ди Тречиано – Супер Тоскана е плътно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове, с лек периодичен “Батонаж” за около 15 дни и се оставя в контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 18 месеца във Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка минимум 6 месеца преди да се появи на пазара. Виното получава 92 точки от един от най-популярните винени критици James Suckling и 90 точки на Wine Spectator. Виното е реколта 2016, има потенциал за развитие 5-6 години следбутилиране.
Регион: Росо диТоскана, Сиена, Централна Италия.
Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.
Отзиви
Все още няма отзиви.