Технология: Даниело на Тенута ди Тречиано – Супер Тоскана е плътно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове, с лек периодичен “Батонаж” за около 15 дни и се оставя в контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 18 месеца във Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка минимум 6 месеца преди да се появи на пазара. Виното получава 92 точки от един от най-популярните винени критици James Suckling и 90 точки на Wine Spectator. Виното е реколта 2016, има потенциал за развитие 5-6 години следбутилиране.

Сортове: Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016. Почти никога избите в Тоскана не упоменават точното процентово съдържание на сортовете в купажа. Доста от вината в категория Super Tuscan са купажни и в тях не преобладава сорта Санджовезе основен в Тоскана.

 

Вкусови качества: Вино с гранитно-рубинен цвят, аромати на горски плодове, вишна, черен шоколад, табако а на финала се долавя лека ванилия с балсамови нотки. Вино с елегантни танини и интензивен рубинен цвят.

 

Регион: Росо диТоскана, Сиена, Централна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Даниело на Тенута ди Тречиано – Супер Тоскана е изключително стилно Италианско вино от категория – Super Tuscan, подходящо с всякакви гриловани меса – стекове, рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Даниело | Тенута ди Тречиано | Супер Тоскана”