Технология: Четири Сезона Пролет на Вила Юстина е вино от два бели сорта – Совиньон Блан и Семийон. То е произведено със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка, затова консумирайте до една година от актуална реколта. То е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”. По този начин виното се запазва по свежо за по-дълъг период от време.

 

Сортове: 50% Совиньон Блан и 50% Семийон. Два класически бели Френски сорта. Совиньон Блан е сорт който се развива много добре и в страните от Нов Свят, като Нова Зеландия, Чили и Аржентина. Сорта е доста ароматен. Семийон е сорт който основно се използва при купажиране на бели вина. Той произхожда от региона на Бордо. Много често се произвеждат от него висококачествени бели вина, които отлежават в дъб.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от свежи билки. На финала виното има лек минерален послевкус.

 

 Регион: Тракийска низина, с. Устина. Региона на село Устина е добре познат с производството си на хубави Български вина. Макар тук основно да се правят плътни червени вина, белите вина не им отстъпват по нищо.

 

Подходящо в комбинация: Четири Сезона Пролет на Вила Юстина е хубаво вино подходящо с много леки салати, риби и морски дарове. Също така и с някой видове паста с бели сосове. Добре се възприема и с леки твърди сирена. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете компромис с температурата на охлаждане, рискувате да не достигнете до желания за целта вкус на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Четири Сезона Пролет | Вила Юстина”