Технология: Четири Сезона Пино Ноар на Вила Юстина е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното има контакт за 11 месеца с Френски дъбови бъчви. Виното е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”. Това два възможност на виното да се съхрани за по-дълъг период свежо в бутилката. Може да консумирате до две години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Пино Ноар – 2018. Сорта е класически Френски и много добре се развива в регионите на река Рона, Бургундия и разбира се в Шампан. Там сорта заема основно участие в класическият метод за производство на Шампанско. Сорта обича по-хладни райони с хълмисти и карбонатни и варовикови почви. Сорта е ранно зреещ.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на леки горски плодове – зряла череша и вишна, с леко допир на небцето от леки подправки. На финала виното преминава в елегантни танини.

 

 Регион: Тракийска низина, с. Устина. Тракийска низина е най-големият винен регион в България. Той е известен с производството основно на червени хубави вина. Региона е разположен по цялото подножие на Стара планина, чак до крайбрежието на Черно Море.

 

Подходящо в комбинация: Четири Сезона Пино Ноар на Вила Юстина е хубаво Българско вино подходящо с много салати, някой риби – като сьомга и някой видове паста. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Пино Ноар е сорт който може да консумирате дори и през летните дни с по-леки меса и малко по-охладен.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Ние предпочитаме да го консумираме малко по охладен. Не е нужно да декантирате това хубаво вино.

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Четири Сезона Пино Ноар | Вила Юстина“