Технология: Четири Сезона Лято на вила Юстина е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма контакт с дъбови бъчви, съответно няма и голям потенциал за развитие в бутилка. To е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, по този начин това му позволява да се запази свежо за по-дълъг период. Консумирайте до една година след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Гевюрцтраминер. Сорта е доста добре развит в региони, като Алто-Адиже, Южен Тирол – Северна Италия, а също и в Елзас, Западна Франция. Сорта е изключително ароматен на нос и експресивен. “Гевюрц” от Немски означава – подправка. Ранно зреещ сорт със среден растеж и висока родобивост. Първоначално сорта произлиза от сорта Траминер, но след лек лека мутация на сорта той придобива леко червеникав цвят от където произхожда и името му.

 

Вкусови качества: Виното е с много приятно усещане в началото на екзотични плодове и мускатови аромати. Преминава плавно в лек допир на небцето от цветни нюанси. На финала виното е с елегантен минерален послевкус и свежи нотки.

 

 Регион: Тракийска низина, с. Устина.

 

Подходящо в комбинация: Четири Сезона Лято на вила Юстина е хубаво бяло Българско вино. То е подходящо с много леки салати, суши и ястия богати на подправки и леко пикантни храни. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. На нас най-много ни харесва в комбинация с хубав сет Суши.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете изключения с температурата на охлаждане, когато консумирате ароматни бели вина. Рискувате да не получите очаквания вкус на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Четири Сезона Лято | Вила Юстина“