Технология: Четири Сезона – Каберне Фран на вила Юстина е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното има контакт за 12 месеца в нови Френски дъбови бъчви. По този начин се постига заобляне тялото на виното и постигане на по-добро тяло. Виното има потенциал за развитие в бутилката до две – три години след актуалната реколта. Бутилирана е с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Каберне Фран – 2018. Каберне Фран е характерен плътен сорт с високи нива на танини и произход Франция. Там сорта заема основно място в купажирането и производство на вината от Бордо. Всички вина от този сорт можете да намерите тук.

 

Вкусови качества: Това хубаво вино е с приятно усещане в началото на леки горски плодове – черна череша и лек допир на небцето от подправки. На финала виното преминава в елегантни танини, смесени леко с допир на ванилия от Френски нови дъбови бъчви.

 

 Регион: Тракийска низина, с. Устина, област Пловдив. Региона е много добре развит в производството на класически Червени вина. Това е най-големият винен регион в нашата страна – България. Вила Юстина е изба, която произвежда не голям капацитет вина.

 

Подходящо в комбинация: Четири Сезона – Каберне Фран на Вила Юстина е червено Българско вино подходящо основно с местни блюда – червени меса, патица гриловани или задушени. Зрели сирена – пармезан или гауда. Може да консумирате и само на чаша с леки ядки , като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете компромис и не избързвайте с отварянето на бутилката ако тя не е на подходящата температура. Не е нужно да декантирате, но може да го оставите за половин час да покаже потенциал си това хубаво вино.

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Четири Сезона – Каберне Фран | Вила Юстина“